Op avontuur met Sailing Kids

Over de Stichting Sailing Kids;

Motto: “Trossen los en laat je zorgen varen”

De Stichting Sailing Kids is opgericht in 2006 door schipper Ruud Stam en Jan Boonen. Na in 2006 de eerste succesvolle reizen te hebben gemaakt, was er grote animo bij alle betrokkenen om dit project voor te zetten en verder uit te bouwen. Sinds 2010 opereert de stichting geheel onafhankelijk van de oprichters en bepaalt haar eigen koers.

Een enthousiast bestuur werkt hard om de doelstellingen van de Stichting om te zetten in concrete plannen. Het idee dat gezonde mensen zich belangeloos inzetten voor ernstig zieke medemensen is voor hen zeer motiverend. Daarom wordt ook graag ruimte geboden aan vrijwilligers die bereid zijn om op de wal of aan boord een bijdrage te leveren.

Het doel van de stichting:
Stichting Sailing Kids biedt ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jong volwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van een zeilschip. De veelal intensieve zorg voor het zieke kind heeft ook grote invloed op het dagelijks leven van de overige gezinsleden en vrienden.

Varen op het IJsselmeer en de Waddenzee is een belevenis, en door de geheel eigen sfeer aan boord van een zeilschip, kunnen alle gasten genieten van een welverdiende week vanrust en ontspanning. De aanwezige profesionele vrijwilligers nemen hen zoveel mogelijk zorg uit handen. De ontmoeting met lotgenoten, om lief en leed te delen, blijkt bovendien voor zowel de gasten als de bemanning van grote waarde te zijn.

De Stichting Sailing Kids kan deze doelstelling alleen realiseren dankzij ondersteuning van sponsors, donateurs en de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers (artsen, verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders, koks).

Voor wie is de stichting Sailing Kids bestemd:
– Ernstig of chronisch zieke kinderen van 4 t/m 18 jaar samen met hun gezinsleden.
– Jongeren in de leeftijd van 14 t/m 25 jaar, die ernstig of chronisch ziek zijn, of ziek zijn geweest.
– Ook ander nauw betrokken familieleden, vrienden, verzorgers, verpleegkundigen of artsen zijn welkom.

Sailing Kids1
Sailing Kids1
Sailing Kids2
Sailing Kids4
Sailing Kids3
Sailing Kids1Sailing Kids2Sailing Kids4Sailing Kids3