EKEP studiedag 7 november

EKEP studiedag 7 november Revalidatie Centrum Roessingh (RCR), Onderwijs Centrum Roessingh (OCR) en De Huifkar van Stichting Attendiz

EKEP studiedag 7 november

Revalidatie Centrum Roessingh (RCR), Onderwijs Centrum het Roessingh (OCR)  en De Huifkar van Stichting Attendiz hebben de volgende stap gezet in Eén Kind Eén Plan (EKEP).

Ze werken  samen met ouders vanuit de EKEP-filosofie, een integrale werkwijze van (revalidatie)zorg en onderwijs waarbij het kind centraal staat.

De scholen en het revalidatiecentrum werken samen met ouders en zetten zich in om kinderen in staat te stellen om op een zo volwaardig mogelijke wijze deel te nemen aan de maatschappij. 

Maandag 7 november hebben de drie partijen een gezamenlijke studieochtend gehad. Deze stond in het teken van ‘ontmoeting’ en ‘kennis delen’.

Collega’s van het RCR, OCR en de Huifkar hebben elkaar informeel ontmoet. Hierdoor begrijpen zij elkaars vak beter en weten zij elkaar makkelijker te vinden. Dit is belangrijk, omdat  hierdoor de ondersteuning voor de kinderen nog beter  uitgevoerd kan worden.

Er werden workshops aan de onderwijsteams gegeven door therapeuten en artsen. 

De volgende workshops werden er gegeven:

  • verschillende ziektebeelden
  • gebruik van verschillende hulpmiddelen
  • eten en drinken
  • slikken en verslikken

 

Onderwijsteams hebben aan teams van het revalidatiecentrum workshops gegeven over het onderwijs bij het OCR en het ZML onderwijs van De Huifkar.

Door het organiseren van gezamenlijke studiemomenten wordt er geprobeerd om samen de EKEP werkwijze verder te versterken.

 

Heeft u een vraag?
Kies hieronder hoe u het liefst contact met ons opneemt.
OCR
De Meander
X
X