skip to Main Content
ocr@attendiz.nl 053-4335512 demeander@attendiz.nl 088-4304910

(V)SO EMB

Adjunct-directeur

Joke Wassink

Over (V)SO EMB

Op de EMB afdeling wordt onderwijs gegeven aan leerlingen met een Ernstige Meervoudige Beperking in de leeftijd van 4 tot 18 jaar.

Kort samengevat is er sprake van een verstandelijke beperking (licht tot ernstig) en een grote diversiteit aan bijkomende beperkingen. Al deze bijkomende beperkingen variëren in ernst en treden op in verschillende combinaties. Door de diversiteit van de bijkomende problematiek valt de heterogeniteit in onze klassen op. Deze heterogene groepssamenstelling is kenmerkend voor de EMB afdeling. In de EMB klassen zitten leerlingen van verschillende kalenderleeftijden bij elkaar.

Ondanks alle beperkingen hebben ook EMB leerlingen mogelijkheden! Ze blijven ons keer op keer verrassen met hun talenten!

De EMB leerlingen ontwikkelen zich in hun eigen tempo, op hun eigen manier in een veilige leeromgeving, waarin de leerling zich geaccepteerd voelt. Er wordt gebruik gemaakt van de Plancius leerlijnen aangevuld met CED leerlijnen, uitgaand van de Kerndoelen voor het ZML onderwijs. Onderwijs en begeleiding zijn toekomstgericht, waarbij met name communicatie en (zelf) redzaamheid van de leerling centraal staan.

Het uitstroomperspectief voor de EMB leerlingen is Dagbesteding.
Binnen het uitstroomprofiel Dagbesteding maken we voor de EMB leerlingen de volgende onderverdeling:

  1. Belevingsgerichte dagbesteding,
  2. Activiteitengerichte dagbesteding.
Back To Top
Zoeken