Regulier

Over de afdeling

De afdeling REG biedt onderwijs aan zo’n 52 leerlingen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar (groep 3 t/m8). Op deze afdeling zitten leerlingen die beschikken over gemiddelde cognitieve mogelijkheden. Onze REG-leerlingen volgen onderwijs op het OCR aangezien het voor hen niet mogelijk is onderwijs op een reguliere school te volgen. De leerlingen hebben revalidatiedagbehandeling nodig, zijn langdurig ziek en/of vragen intensieve begeleiding op het gebied van fysiek-medische ondersteuning en prikkelverwerking.

Aanbod

Ons doel is om leerlingen op te leiden voor doorstroom naar een middelbaar schooldiploma.

De afdeling bestaat uit 5 stamgroepen, waarbij de leerlingen zoveel mogelijk op leeftijd en leerniveau worden ingedeeld. Bij iedere stamgroep is een leerkracht en een onderwijs aanwezig.

Naast het werken in stamgroepen, maken we gebruik van ons leerplein. Een plek waar leerlingen (die dit aankunnen) zelfstandig kunnen werken, maar ook een plek waar ze leren-leren, leren samenwerken. Op het leerplein is een onderwijsassistent aanwezig om de leerlingen te begeleiden.

Onze afdeling visueel rust duidelijkheid herhaling.

Visie

Op onze afdeling gaan we uit van mogelijkheden en zijn we ervan overtuigd dat iedereen kan leren. Passend bij de doelgroep richten we ons onderwijs en de begeleiding in. We stellen veel vragen en geven effectieve feedback. We herhalen regelmatig belangrijke lesstof én we geven veel betekenisvolle voorbeelden (visualisatie). Daarnaast zorgen we voor een rustige en overzichtelijke leeromgeving en zijn we helder in onze gedragsverwachtingen.

Ons streven is dat onze leerlingen zo zelfredzaam mogelijk zijn, worden en blijven. Daarnaast vinden we het belangrijk dat ze in zichzelf (leren) geloven en dat ze omzien naar elkaar. 

Meer weten over onze school?

Neem gerust contact op, wij vertellen u graag meer
Heeft u een vraag?
Kies hieronder hoe u het liefst contact met ons opneemt.
OCR en vlierstraat
De Meander
X
X