Ernstig Meervoudig Beperkt

Over de afdeling

De EMB afdeling geeft onderwijs aan 80 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Verlenging van de schoolperiode tot 20 jaar behoort tot de mogelijkheden. De afdeling bestaat uit 11 groepen, waarbij de leerlingen op ontwikkelingsleeftijd worden ingedeeld. Onze EMB leerlingen stromen uit naar dagbesteding (-activiteiten- of belevingsgericht).

 

De afdeling EMB is een leerstroom voor leerlingen met een ernstig meervoudige beperking. Ze hebben een (zeer) ernstige verstandelijk beperking (IQ onder de 35) en een ontwikkelingsleeftijd van maximaal 2 jaar. Daarnaast hebben ze vaak een lichamelijke beperkingen en/of zintuigelijke beperkingen en/of communicatieve beperkingen en/of moeite met het verwerken van prikkels.   

Aanbod

Op de EMB afdeling wordt doelgericht gewerkt met vastgestelde thema’s. Hierbij wordt veel gewerkt met aangepaste of zelf ontwikkelde materialen.

Op alle afdelingen werken wij aan doelen voor de taal en lees ontwikkeling en de rekenontwikkeling (Plancius en CED leerroute 1 en 2). Ook werken wij met doelen op het gebied van de sociaal emotionele ontwikkeling en de motoriek. Binnen de EMB afdeling wordt het onderwijs en het didactisch handelen afgestemd op het inspannings- en ontspanningsniveau van de individuele leerling. Bewuste keuzes worden gemaakt in de wijze van aanbieden, passend bij het niveau van de leerlingen. Naast het Effectief directe instructiemodel wordt hier ook gebruik gemaakt van de fasen van ‘Ervaar het Maar’; een stapsgewijze manier om vaardigheden aan te leren.

 

Vanwege de (zeer) intensieve ondersteuningsbehoefte van de leerlingen op de fysiek medische situatie, de communicatie, het leren en ontwikkelen en/of de sociaalemotionele ontwikkeling hebben de leerlingen die onderwijs volgen op de EMB afdeling allemaal een TLV bekostiging hoog.

Meer weten over onze school?

Neem gerust contact op, wij vertellen u graag meer
Heeft u een vraag?
Kies hieronder hoe u het liefst contact met ons opneemt.
OCR en vlierstraat
De Meander
X
X